Vložit nový inzerát Vložit novou poptávku Registrovat se
Editace inzerátu
Zapomenuté heslo
Model

Auto dne

56857
Ford Mondeo, 2008, 243000 Km, Černá, Nafta, 5dveř

Právní servis

Obecné informace

U kupní smlouvy na auto je třeba zvolit si zda ji chcete psát podle zákoníku občanského nebo obchodního. U obou z těchto variant kupní smlouvy na auto nalezneme jejich pro a proti.

Kterou variantu kupní smlouvy na auto zvolit

Kupní smlouva uzavíraná podle obchodního zákoníku Vás ochrání před případem, kdy by bylo auto kradené, jelikož podle této smlouvy lze nabýt vlastnické právo, i od osoby, která není vlastníkem, pokud uzavíráte tento obchod v dobrém úmyslu (= nevíte, že je auto kradené).


Kupní smlouva podle občanského zákoníku bude lepší pro osoby nepodnikající, který jim umožní získat až dva roky záruky i na ne-novou věc (tedy i ojeté vozidlo).

Jak stanovit podle kterého zákoníku je smlouva napsaná

Pod nadpis - název smlouvy tj. Kupní smlouva na motorové vozidlo nebo Smlouva o koupi motorového vozidla umístěte text a to buď:


•    uzavřená podle § 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku ve znění pozdějších předpisů
•    uzavřená podle § 588 občanského  zákoníku ve znění pozdějších předpisů

Co by měla kupní smlouva obsahovat

Určení smluvních stran (prodávající, kupující) kupní smlouvy na auto dále také prohlášení prodávajícího, že je vlastníkem automobilu, který je předmět smlouvy. Popis tohoto automobilu (předmětu smlouvy) - tovární značka, model, typ motoru, VIN karoserie, TP číslo, rok výroby auta, registrační značka, STK a barva auta. Pokud je kromě automobilu i ještě něco další předmětem smlouvy je třeba to zde napsat. Dále následují formulace o prodeji, které naleznete na této straně, spolu se vzorovými smlouvami. Dále také nezapoměňte do kupní smlouvy napsat stav automobilu a doporučujeme i jeho jednotlivých součástí a případné nehody. Doporučujeme v kupní smlouvě na auto uvést i počet najetých kilometrů. 

Před sepsání kupní smlouvy na auto

Chtěli bychom část věnovat věcem před sepsáním kupní smlouvy na auto a tím myslím výběru správného auta a věcí s tím souvisejících. Pro výběr správného auta ke koupi je dobré prohlédnout více aut, projet si tyto auta a na internetu si najít obvyklé vady modelu a motoru a zkontrolovat zda Váš vůz tyto vady nemá. Také je třeba posoudit zda se jedná o velké neřešitelné vady. Pokud Vám záleží na počtu najetých kilometrů můžete si stav najetých kilometrů ověřit podle VIN.  Zde najdete také další informace o autě jež chcete koupit a tedy sepsat si k němu kupní smlouvu na auto.

Vzor kupní smlouvy

kupni_smouva_auto.doc

 

 

 

 
Formulář povinné ručení Formulář povinné ručení
Za SMS Službu odpovídá MobilBonus s.r.o., www.mobilbonus.cz
Design LogoPro.cz
© 2024 AutaBezBazaru.cz